Bitcoin er penger ❤️

Søk
Close this search box.

Bitcoin offisiell valuta i El Salvador

I dag er Bitcoin, sammen med amerikanske dollar, den offisielle valutaen til El Salvador, ettersom det mellomamerikanske landet var det første som godtok kryptovalutaer som lovlig betalingsmiddel. Bitcoin kan nå brukes som lovlig betalingsmiddel for enhver virksomhet som støtter og behandler bitcoin-transaksjoner, måneder etter at El Salvadors kongress godkjente det. Aksept betyr at selskapet forventes å akseptere bitcoin-betalinger sammen med amerikanske dollar, som har vært den offisielle valutaen til El Salvador siden 2001 og vil forbli lovlig betalingsmiddel.

Hver salvadoraner mottok $30 i Bitcoin (den amerikanske dollaren er El Salvadors andre offisielle valuta) og kan nå bruke den til å handle eller betale skatt. Prøv å oppdatere nettleseren din, ellers vil El Salvador være det første landet som tar i bruk Bitcoin som offisiell valuta for årlige overføringsavgifter.

SAN SALVADOR, El Salvador – El Salvador ble det første landet som aksepterte Bitcoin som lovlig betalingsmiddel på tirsdag, men adopsjonen stoppet i de tidlige timene, og president Naib Bukele sa at den digitale lommeboken som brukes til transaksjoner er nede. Tirsdag møtte han noen hindringer. De første timene av Bitcoins offisielle status i El Salvador var preget av teknologiske forstyrrelser, og El Salvador åpnet først sin digitale lommebok-app for innbyggere og forbrukere. Den 5. juni kunngjorde Salvadoras president Nayib Bukele at Bitcoin ville bli lovlig betalingsmiddel i El Salvador.

Før lanseringen kjøpte El Salvador 400 bitcoins, noe som bidro til å presse prisen på valutaen over 52 000 dollar for første gang siden mai, ifølge president Nayib Bukele. Da bitcoin-prisene falt under Chivo-hikken, sa Bukele at El Salvador kjøpte ytterligere 150 bitcoins til en «rabatt» etter å ha kjøpt 400 bitcoins dagen før. Tre minutter før midnatt lokal tid tvitret El Salvadors populistiske president, Nayid Bukele, at landet var i ferd med å «skape historie» med adopsjon, etter tidligere å ha bekreftet at det hadde kjøpt 400 bitcoins, tilsvarende rundt 20,9 millioner dollar til dagens priser. .

I forkant av oppgangen har El Salvador allerede installert sin digitale lommebok Chivo-minibanker som lar deg konvertere bitcoins til dollar og ta dem ut uten gebyrer, men ungdommen prøvde mandag å dempe forventningene om raske resultater og ba om tålmodighet. I forkant av det historiske trekket har El Salvador installert minibanker som gjør at bitcoins kan konverteres til dollar og trekke dem ut provisjonsfritt fra El Salvadors nasjonale digitale lommebok.

El Salvadors president Naib Bukele fremmer en desentralisert digital valuta som en måte for salvadoranere å redusere skatter på sending og mottak av pengeoverføringer, som utgjør 22 % av El Salvadors BNP, hovedsakelig i amerikanske dollar, og bruke det som en måte å få 70 prosent på. at ingen banker får salvadoranske prosentandeler av finansielle tjenester. I følge Associated Press sa landets president også at bruk av bitcoin-kryptovalutaen ville være en effektiv måte å flytte milliarder av dollar i pengeoverføringer som salvadoranere som bor i utlandet sender dem hvert år. President Naib Bukele sa at Bitcoin vil bidra til å tiltrekke seg investeringer og spare penger fra El Salvador når de overfører sin amerikanske inntekt til slektninger i El Salvador. El Salvadors president Naib Bukele understreket også at siden desentraliserte digitale valutaer er lovlig betalingsmiddel og ikke investeringsvarer, vil utlendinger som flytter til El Salvador ikke måtte betale El Salvadors kapitalgevinstskatt på overskudd som er realisert i aktivitetene til økningen i verdien av kryptovalutaen. .

New Jersey-baserte Bitcoin YouTuber Mark Falzon, som besøkte San Salvador for å dokumentere lanseringen, sa at salvadoranske skattebetalere fortsatt betaler regningene sine til tross for motstand mot Bitcoin-loven og artikkel 7 i Bitcoin-loven. Den slår fast at alle økonomiske aktører i landet bør akseptere desentraliserte digitale valutaer dersom de har tekniske muligheter. Noen analytikere bekymrer seg for at det amerikanske tillegget kan skygge El Salvadors utsikter til å presse på for en mer enn 1 milliard dollar finansiell avtale med Det internasjonale pengefondet. El Salvador er et av de fattigste landene i regionen, og Bukele søker et program på 1 milliard dollar fra Det internasjonale pengefondet, noe som vekker bekymring for adopsjon.

SAN SALVADOR – El Salvador ble tirsdag det første landet som aksepterte bitcoin som lovlig betalingsmiddel, i et trekk som talsmenn for eksperimentet i den virkelige verden sier vil kutte gebyrer på milliarder av dollar sendt fra utlandet, men hva sier kritikere? kan bidra til hvitvasking. Analytikere frykter at innføringen av kryptovalutaer kan lette hvitvasking av penger i El Salvador. Foto av José Cabezas/Reuters fil Tvil antyder at bitcoin kan øke regulatoriske og økonomiske risikoer for det sentralamerikanske landet, med meningsmålinger som viser at El Salvadoranere er forsiktige med bitcoin-volatilitet. Kritikere advarer om at “valutaens ugjennomsiktighet kan tiltrekke mer kriminell aktivitet til El Salvador, og ville svingninger i verdien kan raskt utslette brukernes sparepenger.”

Legg igjen en kommentar