Bitcoin er penger ❤️

Søk
Close this search box.

Bitcoin offisiell valuta i Den sentralafrikanske republikk (CAR)

På grunn av forvirringen rundt de første rapportene, bekreftet en høytstående tjenestemann i Den sentralafrikanske republikk (CAR) presidentskap at bitcoin vil bli landets viktigste valuta. En pressemelding som angivelig er utstedt av kontoret til presidenten for Den sentralafrikanske republikk (CAR) ser ut til å bekrefte rapporter fra flere medier om at et lovforslag vedtatt av nasjonalforsamlingen ikke bare foreslår å styre kryptovalutaer, men også anerkjenner bitcoin som en basisvaluta. Bitcoin har blitt offisielt anerkjent som en fiat-valuta i Den sentralafrikanske republikk av Agence France-Presse, noe som gjør det til det andre landet i verden som offisielt aksepterer det som et offisielt anbud. El Salvador ble det første landet som aksepterte bitcoin som lovlig betalingsmiddel i fjor, noe som gjorde Den sentralafrikanske republikk til det andre landet i verden som aksepterte bitcoin som lovlig betalingsmiddel.

Bitcoin ble lovlig betalingsmiddel i El Salvador i september i fjor, på blandede reaksjoner fra landets befolkning. En titt på situasjonen i El Salvador, som ble det første landet til å akseptere bitcoin som lovlig betalingsmiddel 7. september i fjor, viser at bitcoin som valuta ennå ikke er allment akseptert av allmennheten. El Salvador ble det første landet i verden som aksepterte bitcoin som lovlig betalingsmiddel i fjor, men lanseringen ble hemmet av skepsis og forsinket et forslag om å utstede en bitcoin-obligasjon til mars midt i global markedsuro. El Salvador var den første i verden som aksepterte bitcoin 7. september.

Erklært offisiell valuta, den andre nasjonen i verden som adopterte verden som sin lovlige valuta. Become har blitt rost av kryptovaluta-fellesskapet og har blitt sett på som nok et skritt mot tradisjonell adopsjon av kryptovaluta. På grunn av den høye volatiliteten til bitcoin, er noen forsiktige med å ta i bruk det. Adopsjonen kom som en overraskelse i en tid da mange afrikanske sentralbanker uttrykte skepsis og motvilje mot å bruke kryptovalutaen.

Bevegelsen gjør Den sentralafrikanske republikk til det første landet på det afrikanske kontinentet som tar i bruk bitcoin som sin basisvaluta, sa Namsio. De to tidligere statsministrene bemerket at Bitcoin-adopsjon fant sted uten samråd med Bank of Central African States (BEAC), som har makt i seks sentralafrikanske land, inkludert Den sentralafrikanske republikk. Rapporten siterte finans- og budsjettminister Hervé Ndoba som sa at Den sentralafrikanske republikk ikke ville følge i fotsporene til El Salvador, det første landet som introduserte bitcoin som lovlig betalingsmiddel. Den sentralafrikanske republikkens president Faustin-Archange Touadéra har signert en lov som etablerer et regulatorisk rammeverk for bruk av kryptovalutaer i Den sentralafrikanske republikk og aksepterer Bitcoin (BTC) som lovlig betalingsmiddel, ifølge AFP. på onsdag.

Presidenten godkjente loven onsdag, og sa at valutakursen mellom kryptovalutaer og francen fra det vestafrikanske finanssamfunnet bestemmes fritt av markedet. Bitcoin er det lovlige betalingsmiddelet til CFA-francen onsdag (27. april), og Den sentralafrikanske republikk følger El Salvador i å ta i bruk kryptovalutaen 1. september 2021. Fire analytikere og kryptovalutaeksperter sier at vi har et stort problem med å akseptere bitcoin i Den sentralafrikanske republikk. BANGUI (Reuters) – Mens mange av verdens største økonomier fortsatt er på vakt, har bruken av bitcoin i Den sentralafrikanske republikk forvirret kryptoverdenen og folk i gull- og diamantgruveland, og oppfordrer internasjonale IMF til å passe på.

El Salvadors lille økonomi er ingenting sammenlignet med Den sentralafrikanske republikk, hvis 5,5 millioner innbyggere er rike på diamanter, gull og uran. Det internasjonale pengefondet har oppfordret El Salvador til å slutte å bruke bitcoin som lovlig betalingsmiddel, noe som vekker bekymring for at bitcoin utgjør en risiko for finansiell stabilitet og forbrukerbeskyttelse. Protester fant sted i El Salvador etter innføringen av bitcoin-loven, og landet møtte kritikk fra Det internasjonale pengefondet. President Nayib Bukless sitt bitcoin-eksperiment førte også til en kraftig nedgradering av El Salvador av ratingbyråene Fitch og Moody’s, og en ubestemt forsinkelse av et høyprofilert tilbud om bitcoin-obligasjoner på 1 milliard dollar.

Under regimet kunne innbyggerne i El Salvador bruke bitcoin, sammen med amerikanske dollar, som var den offisielle valutaen i to tiår, for å betale for varer eller tjenester ved å bruke en lommebokapplikasjon. Sørafrikanske regulatorer har sett på potensiell regulering av kryptovalutaer og andre blokkjedeteknologier, og Tanzanias sentralbank sa i fjor at den jobbet med et presidentdirektiv for å forberede seg på kryptovalutaer. “Presidenten støtter lovene fordi de vil forbedre forholdene for sentralafrikanske borgere,” sa Touaderas stabssjef Obed Namsio til Reuters, og la til at introduksjonen av bitcoin var “et avgjørende skritt mot å åpne opp nye muligheter for landet vårt,” selv om Touaderas Chief av personalet utdypet ikke. hvordan Bitcoin vil hjelpe med disse mulighetene.

Noen mener dette ble tatt som et forsøk på å svekke CFA-francen etter en kamp mellom staten og Frankrike om innflytelse i den ressurssterke republikken.

Legg igjen en kommentar